Nummer 1 Scandinavische elektronica retailer Elkjøp kiest Blue Ridge naast SAP om voorraden beter op klantvraag af te stemmen

Categorie:
Geplaatst door: Carolijn Peelen
Bedrijfsnaam: Elkjøp Nordics / Blue Ridge
Datum: mei 24, 2022

Amsterdam / Oslo, 24 mei 2022 – Blue Ridge,leverancier van software voor supply chain planning en prijsoptimalisatie, heeft met Elkjøp Nordic AS, de grootste elektronica retailer van Scandinavië, een SaaS-overeenkomst getekend voor Supply Chain Planning (SCP) en Integrated Business Planning (IBP). Aanvullend op de bestaande SAP-omgeving gaat Blue RidgeElkjøphelpen om de buffervoorraden in het centrale distributiecentrum beter af te stemmen op de daadwerkelijke klantvraag. Elkjøp wil ons leven verrijken door middel van technologie en is zeer succesvol, met een groei van 21% in 2021. Het biedt een breed scala aan bekende merken op het gebied van elektronica, mobiele telefoons, computers, witgoed en huishoudelijke apparatuur en dienstverlening. Dit levert Elkjop aan consumenten en bedrijven, zowel online als via 420 winkels – vanuit verschillende merken in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Faroe Eilanden en Groenland.

Julius Getz Mørk, Head of Replenishment Planning, leidde het selectieproces voor de SCM-software namens Elkjøp. Hij zegt: “Om de concurrentie voor te blijven, moeten we continu innoveren. Eén van de vele verbeteringen die we recentelijk hebben doorgevoerd, is het opzetten van een gespecialiseerde afdeling Replenishment Planning, en we hadden een partner nodig om systeemondersteuning te bieden en onze algehele plannings- en inkoopmogelijkheden verder te verbeteren. We hebben zorgvuldig naar verschillende softwareleveranciers gekeken en denken dat Blue Ridge het beste past. We hebben een geweldige match met hun professionele team en we kijken ernaar uit om ten volle te profiteren van hun expertise en platform.”

Dankzij het supply chain planning platform van Blue Ridge kunnen bedrijven real-time strategische en tactische beslissingen nemen op basis van inzicht in vraagprognoses, leveringsplanning, voorraadtoewijzing, aanvulling en prijsstelling.

Maarten Baltussen, Regional VP Europe bij Blue Ridge: “Elkjøp heeft een indrukwekkend distributiecentrum van 107.000 m2en is centraal en strategisch gevestigd in Zweden. Hierdoor kan 80% van de markt binnen 24 uur bediend worden en kunnen de prijzen laag blijven. Blue Ridge integreert met SAP en we richten ons specifiek op het nog beter afstemmen van de buffervoorraden en de klantvraag, zodat Elkjøp maximaal klantgericht en winstgevend kan zijn.”

Over Elkjøp Nordic AS
Elkjøp Nordic AS is de grootste retailer van consumentenelektronica in de Scandinavische landen. Met 369 miljoen online bezoekers is Elkjøp het grootste e-commerce platform in Scandinavië. Daarnaast heeft het bedrijf 420 winkels in zes landen. De 11.000 medewerkers willen het leven van de consument verrijken met technologie door Tech-problemen op te lossen en belangrijke klantbehoeften in te vullen op het gebied van entertainment, productiviteit, communicatie, voeding, beveiliging en gezondheid. Elkjøp werd op 16 maart 1962 opgericht door Trygve Fjetland. Sinds 1999 is het onderdeel van de multinational Currys plc., marktleider met 42.000 medewerkers in 9 landen. In 2021 werd Elkjøp Nordic AS verkozen tot ‘Retailer of the Year’ op de Internationale TCG Conferentie. Voor meer informatie: Elkjopnordic.com

Over Blue Ridge
Het cloud-gebaseerde planning- & pricing platform van Blue Ridge biedt distributeurs, groothandelaren, retailers en fabrikanten een supply chain dashboard dat 24/7 een vraaggestuurde logistieke keten organiseert en daarbij proactief voorraad en servicelevel optimaliseert, met suggesties voor prijsoptimalisatie. Zo houden Blue Ridge klanten de dynamiek van hun supply chain onder controle en blijven ze maximaal klantgericht en winstgevend. Voor meer informatie: www.blueridgeglobal.comof plan een afspraak in met Iris Westrik, [email protected], +31 (0)6 81 03 10 22.

crossmenu